Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων

Πανελλαδική στάση εργασίας πραγματοποιεί σήμερα από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία προχωρά και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 έξω από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Χωρίς αστικές συγκοινωνίες θα μείνει την Πέμπτη η Αθήνα από τις 11.00 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα. Ακινητοποιούνται ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, τα μπλε λεωφορεία, τα τρόλεϊ και τα Τραμ. Χειρόφρενο έχουν ήδη τραβήξει τα ταξί, από τη 01.00 μετά τα μεσάνυχτα έως τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Σήμερα, οι παραγωγοί πωλητές προχωρούν σε γενική πανελλαδική απεργία και θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και πορεία προς τη Βουλή. Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών γνωστοποιεί ότι οι επαγγελματίες πωλητές δεν θα απεργήσουν την Τετάρτη και οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στο μεταξύ έως την Πέμπτη απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι, οι οποίοι αντιδρούν στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος. Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης, αποφάσισε η ΟΛΜΕ, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Η Ομοσπονδία καλεί τους εκπαιδευτικούς να λάβουν μέρος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, στις 12 το μεσημέρι, ενώ αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου.

Τέλος, την Πέμπτη, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας θα πραγματοποιήσει την 3ωρη στάση (11:00-14:00) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή (ώρα 12.00 το μεσημέρι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου