Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Κατηγορίες στο Ισραήλ για τη δολοφονία πυρηνικού φυσικού

Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ κατηγόρησε το Ισραήλ για τη δολοφονία, την Τρίτη στην Τεχεράνη, του Ιρανού πυρηνικού φυσικού Μασούντ Αλί Μοχαμαντί.

«Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε (για τη δολοφονία του Μοχαμαντί) είναι μια σιωνιστική μέθοδος», δήλωσε ο Αχμαντινεζάντ, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

«Η μέθοδος αυτή δείχνει το βαθμό του μίσους των εχθρών μας», προσέθεσε, σημειώνοντας: «Οι εχθροί μας δεν μπορούν να στερήσουν από το Ιράν την επιστήμη εξαλείφοντας τους σοφούς μας».

«Ο καθηγητής αυτός ήταν ένας χεζμπολάχι (θρησκευτικός μαχητής) καθηγητής, πιστός, στην υπηρεσία του λαού, και ήταν από τους πρωτοπόρους στις πιο προηγμένες επιστήμες», σχολίασε επίσης.

Ο Μοχαμαντί, γνωστός πυρηνικός φυσικός του Ιράν, ο οποίος ήταν καθηγητής του πανεπιστημίου της Τεχεράνης και εργαζόταν επίσης για τους Φρουρούς της Επανάστασης, σκοτώθηκε την Τρίτη στην Τεχεράνη από έκρηξη παγιδευμένης μοτοσικλέτας καθώς έβγαινε από το σπίτι του.

Ιρανοί αξιωματούχοι και τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της χώρας επέρριψαν άμεσα την ευθύνη για την επίθεση στις ισραηλινές και τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

«Τις τελευταίες ημέρες έχουμε λάβει πολύ σαφείς πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι υπηρεσίες πληροφοριών του σιωνιστικού καθεστώτος με τη βοήθεια της (αμερικανικής) CIA επιδιώκουν την πραγματοποίηση τρομοκρατικών ενεργειών στην Τεχεράνη», δήλωσε εξάλλου την Τετάρτη, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί.

Τις ιρανικές κατηγορίες απέρριψαν οι ΗΠΑ, ενώ Ισραηλινός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, αρνήθηκε να σχολιάσει, λέγοντας ότι «το Ισραήλ απέχει πάντα από τον σχολιασμό τέτοιων πραγμάτων».

Χιλιάδες Ιρανοί, μεταξύ των οποίων πολλές επίσημες προσωπικότητες, παρέστησαν στην κηδεία του πυρηνικού φυσικού. Το πλήθος φώναζε συνθήματα όπως «Θάνατος στο Ισραήλ», «Θάνατος στην Αμερική» και υπέρ του «δικαιώματος στην πυρηνική ενέργεια» του Ιράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου