Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Ταμείο 1 δισ. Ευρώ για …υπαλλήλους με στρες!

1 δισ. ευρώ! Τόσο θα «κοστίσει» στην France Telecom η ... ψυχολογική υποστήριξη των υπαλλήλων της!

Γνωστή στους πάντε είναι πλέον η τραγική ιστορία της μεγάλης γαλικής τηλεπικοινωνιακής εταιρίας στην οποία τους τελευταίους μήνες 25 εργαζόμενοι έχουν αυτοκτονήσει, επικαλούμενοι ψυχολογική πίεση και ανασφάλεια για το εργασιακό τους μέλλον.

Τα αλλεπάλληλα κρούσματα αυτοκτονιών στην εταιρία, τα οποία μάλιστα καταγράφονται από την ημέρα που ουσιαστικά υιοθετήθηκε, από τη διοίκηση του ομίλου, ένα νέο πρόγραμμα αναδιάρθρωσής του, προκάλεσαν ακόμα και την παρέμβαση της γαλλικής κυβέρνησης, όπως και μια πραγματική θύελλα δημοσιευμάτων που κατακεραύνωναν την εταιρία για τις πρακτικές που ακολουθεί έναντι των υπαλλήλων της.

Κάτι που τελικώς οδήγησε τη διοίκησή της να προχωρήσει στη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου, στο οποίο σταδιακά θα κατευθύνει κεφάλαια έως και ενός δισ. ευρώ, με στόχο – όπως ανακοίνωσε – να «στηρίξει» υπαλλήλους της που έχουν υψηλό στρες.

Οι διοικούντες τη France Telecom εξηγούν πως το συγκεκριμένο ταμείο ουσιαστικά θα χρηματοδοτεί όσα στελέχη της είναι σήμερα άνω των 57 ετών και ανησυχούν πως θα απολυθούν.

Πρακτικά το ταμείο θα αναλάβει τόσο την ψυχολογική υποστήριξη των στελεχών αυτών (με τη βοήθεια ειδικών), όσο και την υλική τους υποστήριξη, συμπληρώνοντας από τα αποθεματικά του τον μισθό των στελεχών εκείνων που λόγω αδυναμίας τους να αντεπεξέλθουν στους «νέους ρυθμούς εργασίας» στον όμιλο θα επιλέξουν τελικώς να εργάζονται part-time !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου