Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Σε πτώση η δημοτικότητα του Μπερλουσκόνι

Εμφανή πτώση παρουσιάζει η δημοτικότητα του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, και της κυβέρνησής του, σύμφωνα με δημοσκόπηση, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».

Η έρευνα διενεργήθηκε από την εταιρία Ipr Marketing κατά την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου και οι ερωτηθέντες Ιταλοί, σε ποσοστό 51% απάντησαν ότι εμπιστεύονται «λίγο ή και καθόλου» τη δράση του πρωθυπουργού της χώρας. Το δε, ποσοστό εκείνων που εγκρίνουν τις κινήσεις του δεν ξεπερνά το 45%. Τέσσερις στους 100 ερωτηθέντες δεν απήντησαν.

Αρνητικά ήταν και τα ευρήματα της έρευνας, που αφορούσαν την κυβέρνηση στο σύνολό της. Την εμπιστεύονται 42% των πολιτών. Σημειώνεται ότι από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο, το συγκεκριμένο ποσοστό έμενε σταθερά στο 44%.

Σύμφωνα με τα σχόλια της «Λα Ρεπούμπλικα», μέσα σε έναν χρόνο ο Μπερλουσκόνι έχασε 17 ποσοστιαίες μονάδες και η κυβέρνησή του 12, καθώς τον Οκτώβριο του 2008, τον ενέκριναν 62% των Ιταλών και η κυβέρνησή του έχαιρε της στήριξης των 54 εκ των εκατό.

Τα στοιχεία της δημοσκόπησης απέχουν εντυπωσιακά από εκείνα, που επικαλείται ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος επιμένει ότι «68% των ψηφοφόρων επιδοκιμάζουν την πολιτική του».

Στο σχόλιο, που πλαισιώνει την τελευταία αυτή δημοσκοπική έρευνα, η εφημερίδα διατυπώνει την εκτίμηση ότι η δημοτικότητα του Ιταλού πρωθυπουργού επηρεάσθηκε αρνητικά και από την οργισμένη αντίδρασή του, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου, η οποία του στέρησε τη δικαστική του ασυλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου