Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Quelle: Τέλος εποχής και 4.000 εργαζόμενοι στον δρόμο!

Επί 82 χρόνια, οι Γερμανοί, αλλά και άλλοι κάτοικοι στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και οι Ελληνες, ελάμβαναν ταχυδρομικώς τους καταλόγους προϊόντων ( ρούχων κυρίως ) της Quelle, προκειμένου να τα παραγγείλουν στην συνέχεια με αντικαταβολή.

Από προχθές, όμως, Τρίτη, πολλοί λίγοι εξεπλάγησαν, όπως σημειώνει το Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, από την τραπεζική χρεοκοπία του κολοσσού του ταχυδρομικών παραγγελιών Quelle!

Οι Γερμανοί σχολιαστές δεν εξεπλάγησαν διότι η συγγενής εταιρεία της Quelle, Arcandor βρίσκεται σε αδυναμία πληρωμής των χρεών της από τον περασμένο Ιούνιο. Μάλιστα, οι σχολιαστές κατηγορούν για την χρεοκοπία την διοίκηση της Quelle.

Σύμφωνα με δηλώσεις Γερμανού εκπρόσωπου του γραφείου εργασίας της Βαυαρίας , περισσότεροι από 4.000 εργαζόμενοι θα χάσουν την δουλειά τους μέχρι τον Νοέμβριο, ενώ περίπου 3.000 εργαζόμενοι θα παραμείνουν μέχρι να ρευστοποιηθούν περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας…

Μια ιστορική εταιρεία, λοιπόν, χάθηκε εν μέσω της κρίσης, είτε λόγω των λαθών του management, είτε λόγω των αλλαγών των συνηθειών των καταναλωτών οι οποίοι πλέον παραγγέλνουν και ηλεκτρονικά τα προϊόντα που επιθυμούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου