Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Στοματικό διάλυμα υπεύθυνο για… μέθη

Μια Νεοζηλανδή μητέρα, που συνελήφθη να οδηγεί πιωμένη με το 5χρονο παιδί της μέσα στο αμάξι, είπε στους αστυνομικούς ότι για το αποτέλεσμα που έδειξε η συσκευή μέτρησης αλκοόλ στην αναπνοή, το οποίο ήταν τριπλάσιο από το μέγιστο επιτρεπόμενο, μάλλον έφταιγε το στοματικό διάλυμα που χρησιμοποιεί μετά την πλύση των δοντιών της.

Η Σόνα Αν Κόνορ, 42 ετών, οδηγούσε έχοντας επίπεδο αλκοόλ στην αναπνοή 1.076 μικρογραμμάρια ανά λίτρο την Παρασκευή στην πόλη Ινβερκάργκιλ, στο Σάουθ Άιλαντ. Το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο είναι τα 400 μικρογραμμάρια.

Αστυνομικοί κατέθεσαν στην δίκη της Κόνορ πως παραδέχθηκε ότι «ήπιε καναδυό ποτά» πριν οδηγήσει, αλλά μάλλον έφταιγε το στοματικό διάλυμα που χρησιμοποιεί για το γεγονός ότι ξεπέρασε το όριο στον μετρητή, σύμφωνα με την εφημερίδα Southland Times.

Ο δικαστής Κέβιν Φίλιπς είπε στην κατηγορούμενη ότι είναι τυχερή που δεν έπαθε καρδιακή προσβολή με αυτήν την «τεράστια ποσότητα αλκοόλ» στον οργανισμό της, προσθέτοντας ότι «δε θα μπορούσατε να καταλάβετε ούτε σε ποια πόλη είσαστε, πόσο μάλλον ότι οδηγούσατε αμάξι». Την καταδίκασε σε 100 ώρες κοινωφελούς εργασίας και της απαγόρευσε να οδηγεί για εννιά μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου