Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Καταδίκη Αμερικανίδας φοιτήτριας για τη δολοφονία συγκατοίκου της

Σε κάθειρξη 26 και 25 χρόνων αντίστοιχα καταδικάστηκαν η Αμερικανίδα φοιτήτρια Αμάντα Νοξ και ο πρώην φίλος της Ραφαέλε Σολεσίτο στην Περούτζια για τη δολοφονία, το 2007, της συγκατοίκου της Νοξ, της 21χρονης Βρετανίδας Μέρεντιθ Κέρτσερ, όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο.

Η 22χρονη Νοξ ετών και ο 25χρονος Σολεσίτο κρίθηκαν ένοχοι για την υποβολή σε σεξουαλική βία και στη συνέχεια τη δολοφονία της νεαρής Μέρεντιθ, τη νύκτα της 1ης προς 2α Νοεμβρίου 2007 στη μεσαιωνική αυτή πόλη, το πανεπιστήμιο της οποίας υποδέχεται μία ισχυρή αναλογία ξένων φοιτητών.

Η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του κακουργιοδικείου της Περούτζια διήρκεσε σχεδόν ένα χρόνο. Η εισαγγελία είχε ζητήσει την καταδίκη σε ισόβια των δύο πρώην εραστών.

»Όχι... όχι», ψέλλισε η Αμάντα, στηριζόμενη στο δικηγόρο της, προτού ξεσπάσει σε λυγμούς, κατά τη ανάγνωση της μακράς ετυμηγορίας από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, Λουτσιάνο Γκίργκα.

Ο Ραφαέλε παρέμεινε απαθής ενώ η αδελφή του τού φώναζε την ώρα που αποχωρούσε από την αίθουσα του δικαστηρίου: «Κουράγιο, κουράγιο Ραφαέλε».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Αμάντα και ο Ραφαέλε κατάφεραν στη Μέρεντιθ μια μοιραία μαχαιριά, την ώρα που ένας τρίτος κατηγορούμενος, ο Ρούντι Γκέντε από την Ακτή Ελεφαντοστού, 20 ετών, της κρατούσε τα χέρια γιατί αρνιόταν να συμμετάσχει σε σεξουαλικά παιγνίδια, ενώ όλοι τους βρίσκονταν υπό την επήρρεια ναρκωτικών και αλκοόλ.

Ο Γκέντε, που υπερασπίστηκε την αθωότητά του, επέλεξε μία ταχεία διαδικασία στο τέλος της οποίας καταδικάστηκε σε 30ετή κάθειρξη, στην οποία άσκησε έφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου