Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Τα γυρίζει πάλι το Ισραήλ για τους εποικισμούς

“To μορατόριουμ των 10 μηνών στις εποικιστικές δραστηριότητες στην κατεχόμενη Δυτική 'Οχθη που αποφάσισε το Ισραήλ δεν συνιστά πραγματικό πάγωμα των νέων κατασκευών”, δήλωσε σήμερα ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου Μπένι Μπέγκιν, στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος Λικούντ.

"Δεν πρόκειται για πραγματικό πάγωμα. Δεν αποφασίσαμε να παγώσουμε τη ζωή στους εβραϊκούς οικισμούς αλλά μόνο να επιβάλουμε ορισμένους περιορισμούς στην οικοδόμηση στη Δυτική Οχθη", δήλωσε ο Μπέγκιν σε συνεδρίαση το βράδυ χθες, Πέμπτη στο Τελ Αβίβ.

"Στη διάρκεια των 10 μηνών θα προστεθούν τουλάχιστον 10.000 κάτοικοι στους ήδη 300.000 που ζουν εκεί", πρόσθεσε ο Μπέγκιν του οποίου οι δηλώσεις μεταδόθηκαν σήμερα από το ισραηλινό ραδιόφωνο. Ο Μπέγκιν ο οποίος εκπροσωπεί στην κυβέρνηση τη σκληροπυρηνική πτέρυγα του Λικούντ, είναι μέλος της διυπουργικής επιτροπής που είναι αρμόδια για την εφαρμογή του μορατόριουμ.

Ο Νετανιάχου επανέλαβε την περασμένη Κυριακή την υπόσχεσή του ότι θα ξαναρχίσει η οικοδομική δραστηριότητα στους εβραϊκούς οικισμούς της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης μετά την εκπνοή του μορατόριουμ. "Έχουμε δηλώσει σαφώς ότι με τη λήξη της προσωρινής αναστολής θα ξαναρχίσει η οικοδόμηση. Εν τω μεταξύ δέκα ημέρες πέρασαν και ο χρόνος περιορίζεται", δήλωσε στην εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Το πρωθυπουργικό γραφείο προτίθεται να επενδυθούν επιπλέον 28 εκατ. δολάρια στους εβραϊκούς οικισμούς της κατεχόμενης Δυτικής 'Οχθης όπου ζουν 110.000 Ισραηλινοί, δήλωσε επίσης χθες εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου