Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας

Φθινοπωρινή κακοκαιρία σε όλη τη χώρα.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια, οι οποίες στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου.

Αναλυτικά:

Στην Αττική αναπτύσσονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες σήμερα το πρωί στα βόρεια και ανατολικά πιθανώς να είναι ισχυρές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχή και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ εξασθενώντας από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Δυτική Ελλάδα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές τοπικά ισχυρές. Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που αρχικά θα είναι ισχυρά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 ενισχυμένοι βαθμιαία σε 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και στα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6 που μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα γίνουν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Προβλήματα στην Εύβοια

Πολλά προβλήματα έχουν προκληθεί από τις έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή.

Στο δρόμο Χαλκίδας – Αλιβερίου έχουν εγκλωβιστεί αυτοκίνητα, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν οδηγοί και επιβάτες, ενώ κλειστοί παραμένουν οι επαρχιακοί δρόμοι Πούρνου - Μίστρου, Προκοπίου - Πυλίου, ενώ έχει υπερχειλίσει στο Βασιλικό ο ποταμός Λίλαντας.

Νερά έχουν και μπει σε σπίτια στο Βασιλικό, ενώ νωρίτερα παρασύρθηκε και ολόκληρη κατοικία.

Την ίδια ώρα, σούπερ πούμα επιχείρησε διάσωση Σουηδού τουρίστα που ήταν εγκλωβισμένος σε τροχόσπιτο στην περιοχή Στόμιου Εύβοιας, που πλήττεται από καταρρακτώδη βροχή.

Νωρίτερα, τραγικό θάνατο βρήκε 40χρονος αστυνομικός όταν παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του από τον ορμητικό χείμαρρο, εξαιτίας της υπερχείλισης του ξεροπόταμου Μανικιάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου