Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Δεν πείθει ο Σαρκοζί για τους οικονομικούς του χειρισμούς

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, δεν έχει πείσει τον γαλλικό λαό ότι οι χειρισμοί του όσον αφορά στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης αποδίδουν, παρότι δραστηριοποιείται στον τομέα αυτό, αποκαλύπτει δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Liberation.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 58% των γάλλων ενηλίκων κρίνουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών του Σαρκοζί στον τομέα αυτό ως «αρνητικά», ενώ ως «θετικά» τα κρίνουν το 40%. Επιπλέον, περίπου δύο στους τρεις ερωτηθέντες απάντησαν ότι το κυβερνητικό σχέδιο οικονομικής τόνωσης δεν επαρκεί.

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ακόμα ότι παρά τη δέσμευση του Σαρκοζί ότι θα βοηθήσει για τη δημιουργία μίας νέας μορφής καπιταλισμού, οι περισσότεροι Γάλλοι πιστεύουν ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση.

Για παράδειγμα, το 77% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι το καπιταλιστικό σύστημα δεν ρυθμίζεται καλύτερα σε σχέση με την περίοδο πριν από την κρίση και το 70% θεωρεί ότι το μπόνους των τραπεζιτών δεν έχει μειωθεί.

Περισσότεροι από εννέα στους δέκα γάλλους ενήλικες απάντησαν ότι φοβούνται πώς «μπορεί να ξανασημειωθεί μία παρεμφερής κρίση». Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου από το ινστιτούτο Viavoice σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.006 ανθρώπων ηλικίας 18 και άνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου