Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα στους Εργατικούς και τους Τόρις, δείχνει δημοσκόπηση, η οποία τοποθετεί τη διαφορά της δημοτικότητας των δύο βρετανικών κόμμα

Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση του YouGov δείχνει ότι οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν το 42% των ερωτηθέντων, οι Εργατικοί το 28% και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες το 17%. Ρυθμιστικός παράγοντας για τη συγκέντρωση χαμηλών ποσοστών από το κόμμα του Γκόρντον Μπράουν φαίνεται ότι είναι οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν, καθώς, σε σχετική ερώτηση του YouGov, επτά στους δέκα ερωτηθέντες απάντησαν ότι η κυβέρνηση Μπράουν έχει «πολύ κακή» ή «κακή» στάση απέναντι στον πόλεμο του Αφγανιστάν. Μάλιστα, οι ερωτηθέντες που θεωρούν ότι οι Συντηρητικοί θα κάνανε καλύτερο χειρισμό του πολέμου του Αφγανιστάν σε περίπτωση που αναλάμβαναν είναι διπλάσιοι από αυτούς που θεωρούν ότι οι Εργατικοί κάνουν καλή δουλειά.

Η δημοσκόπηση δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Sun» την ίδια μέρα που ένας Βρετανός στρατιώτης έχασε τη ζωή του στο Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα οι απώλειες των Βρετανών από την αρχή του πολέμου να φτάσουν τους 211 στρατιώτες και ο τίτλος του άρθρου της βρετανικής εφημερίδας είναι «Απώλεια πολέμου».

Από την άλλη χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι προτίθεται να μειώσει τον μισθό του προκειμένου να βοηθήσει τους ανέργους, σε περίπτωση που ένα τέτοιο μέτρο υιοθετηθεί από τους Βρετανούς βουλευτές σε εθνικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου