Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Σε εξέλιξη οι έρευνες για την απαγωγή Παναγόπουλου

Στα ίχνη των απαγωγέων του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου φέρεται να βρίσκεται η Αστυνομία. Οκτώ άτομα προσήχθησαν στην Ασφάλεια και εξετάζονται, ύστερα από επιχείρηση σε Αθήνα και Κρήτη. Στην απαγωγή εμπλέκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, και δύο κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», από τα οκτώ άτομα τα έξι ανακρίνονται στη ΓΑΔΑ και τα δύο στην Κρήτη, ενώ στα έξι άτομα που ανακρίνονται στη ΓΑΔΑ συμπεριλαμβάνονται και δύο γυναίκες.

Παρά το ότι δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο οι διαρροές από τη ΓΑΔΑ κάνουν λόγο για σοβαρά, πλην όμως όχι αδιάσειστα στοιχεία εις βάρος των προσαχθέντων, αφού δεν έχει εντοπιστεί ούτε το κρησφύγετο, στο οποίο κρατήθηκε ο εφοπλιστής, ούτε και τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα των λύτρων.

Στην απαγωγή, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της εφημερίδας, φέρονται να συμμετείχαν τουλάχιστον 11 άτομα, ενώ ως εγκέφαλοι εμφανίζονται δύο βαρυποινίτες από τον Κορυδαλλό. Οι βαρυποινίτες εκτίουν ποινές για δολοφονίες, ληστείες, απόπειρες ανθρωποκτονιών και συμμετοχή στη μεγαλύτερη συμμορία προστασίας καταστημάτων και εκβιασμών.

Όσον αφορά στους προσαχθέντες, πρόκειται για ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων στον Πειραιά, μία γυναίκα που πιθανότατα συνδέεται ερωτικά με τον έναν εκ των δύο βαρυποινιτών, άλλη μία γυναίκα, σύζυγο του δεύτερου βαρυποινίτη, ένας άνδρας με λευκό ποινικό μητρώο και ένας Κρητικός που εικάζεται πως ήταν το άτομο με τη χαρακτηριστική προφορά. Ο εν λόγω έχει απασχολήσει το παρελθόν με υποθέσεις ναρκωτικών και τις αστυνομικές Αρχές της Κρήτης.

Η Αστυνομία, όπως διαρρέεται, παρακολουθούσε στενά τους υπόπτους, περιμένοντας να προκύψουν αδιάψευστα στοιχεία εις βάρος τους, όπως θα ήταν επί παραδείγματι το να κάνουν χρήση των προσημειωμένων χαρτονομισμάτων. Ωστόσο, οι πληροφορίες για επικείμενη διαφυγή κάποιων εξ αυτών στο εξωτερικό επέσπευσαν την προσαγωγή τους. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί πως, αν εις βάρος τους δεν προκύψουν τα στοιχεία αυτά, οι προσαχθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι, πλην αυτών που βρέθηκαν με όπλα παρανόμως στην κατοχή τους.

Εκτός των οκτώ προσαχθέντων και των δύο βαρυποινιτών, οι έρευνες κινούνται και προς την κατεύθυνση τουλάχιστον άλλων τριών ατόμων, για τα οποία υπάρχουν πληροφορίες περί συμμετοχής τους στην απαγωγή.

Υπενθυμίζεται εν συντομία το ιστορικό της υπόθεσης. Ο ηλικίας 73 ετών εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος είχε απαχθεί στις 12 Ιανουαρίου καθ’ οδόν από το σπίτι του στο Καβούρι προς το χώρο εργασίας του. Ομάδα αποτελούμενη από τρεις κουκουλοφόρους έκλεισαν το δρόμο στο αυτοκίνητο του εφοπλιστή με ένα βαν και ένα τζιπ και, απειλώντας τον ίδιο και τον οδηγό του με καλάσνικοφ, τους υποχρέωσαν να επιβιβαστούν στο βαν.

Εν συνεχεία και κοντά στο Κορωπί εγκατέλειψαν τον οδηγό και έκαψαν το 4Χ4, αλλά και το φορτηγάκι για να μην αφήσουν ίχνη. Έπειτα, έφυγαν, παίρνοντας μαζί τους τον εφοπλιστή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι διαπραγματεύσεις - με πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές να παίζει η σύζυγος του κ. Παναγόπουλου, Κατερίνα - ήταν εναγώνιες και σκληρές, ωστόσο έληξαν αισίως για τον εφοπλιστή που αφέθηκε ελεύθερος τα ξημερώματα της 20ής Ιανουαρίου στον Ασπρόπυργο μετά την καταβολή ποσού 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου