Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

"Κράτος Οργουελ"

"Η κυβέρνηση βήμα-βήμα εγκαθιδρύει ένα κράτος Όργουελ" δήλωσε ο Α.Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Χρ. Γεραρή.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, συνοδευόμενος από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτη Κουβέλη, συζήτησαν την τελευταία γνωμοδότηση του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά, για το απόρρητο των επικοινωνιών του διαδικτύου και των κινητών τηλέφωνων.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας, δήλωσε: «Είχαμε την ευκαιρία να εκφράσουμε την ανησυχία μας, διότι, το τελευταίο διάστημα, βλέπουμε να παραβιάζεται η ισχύουσα νομοθεσία, όσο και αρχές του Συντάγματος, ιδίως σε ό,τι αφορά στο Άρθρο 19 σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και με την προστασία της ιδιωτικής ζωής, ειδικότερα στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Τόσο με τις κάμερες, που λειτουργούν επί 24ωρη βάση, σε όλους τους δρόμους των μεγάλων πόλεων με πρόσχημα την τήρηση της κυκλοφορίας κι όμως το υλικό τους είναι ανεξέλεγκτο, όσο και με την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε τράπεζες DNA, που θα μπορούν να ταυτοποιούν την παρουσία οποιουδήποτε, οπουδήποτε χωρίς στην πραγματικότητα να έχει καν υπάρξει. Και ειδικότερα σε σχέση με τις υποκλοπές τηλεφωνικών επικοινωνιών που το τελευταίο διάστημα διαφημίζονται ως ιδιαίτερα αποτελεσματικές από τα δελτία ειδήσεων των 20:00».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου