Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Κόντρα για το αίτημα περί πρόωρων εκλογών

Το αίτημά του για διενέργεια πρόωρων εκλογών το Σεπτέμβριο επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, προκειμένου με νωπή τη λαϊκή εντολή, όπως είπε, να επανεκλεγεί το Μάρτιο ο Κάρολος Παπούλιας στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, εφ’ όσον ο ίδιος το επιθυμεί.

Ο κ. Παπανδρέου πρότεινε στην κυβέρνηση να συμφωνήσουν από τώρα στην επανεκλογή του κ. Παπούλια, υπό την προϋπόθεση η συμφωνία αυτή να συμπεριλάβει και την άμεση προσφυγή στις κάλπες. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε τη διεξαγωγή εκλογών άμεσα, ούτως ώστε η κυβέρνηση που θα προκύψει να καταρτίσει έναν αξιόπιστο προϋπολογισμό για το 2010, ο οποίος, όπως ανέφερε, θα χαράξει μια νέα πορεία ελπίδας και ανάταξης για τη χώρα.

Απαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, κατηγορώντας τον για προσπάθεια εμπλοκής του Προέδρου της Δημοκρατίας στους μικροκομματικούς σχεδιασμούς του. Σύμφωνα με τον κ. Αντώναρο, με τις δηλώσεις του αυτές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καθιστά σαφές πως δεν επιθυμεί τη στήριξη στο πρόσωπο του Κάρολου Παπούλια.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά και στο αίτημα Παπανδρέου για επιείκεια προς πολιτικά στελέχη που δίνουν στοιχεία και αποδείξεις στη Δικαιοσύνη κατά της διαφθοράς. Όπως δήλωσε ο κ. Αντώναρος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει με τον τρόπο αυτό να συγκαλύψει τις ευθύνες που έχουν τα στελέχη του κόμματός του.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ σχολίασε πως οι διακηρύξεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ υπέρ της διαφάνειας και τα ψευτοδιλήμματα περί εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens δεν είναι τίποτε άλλο παρά μέσα συγκάλυψης της διαπλοκής τους με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου