Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Αιματηρές μάχες με ισλαμιστές εξτρεμιστές

Ελικόπτερα επιτέθηκαν σε κρησφύγετα ισλαμιστών εξτρεμιστών στην περιοχή των φυλών στο Πακιστάν, στην μεθόριο με το Αφγανιστάν, και σκότωσαν 28 εξ αυτών στην διάρκεια της νύχτας, δήλωσαν αξιωματούχοι των εγχώριων υπηρεσιών ασφαλείας την Πέμπτη.

Οι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν μερικές ώρες αφότου φύλαρχος που τάσσεται υπέρ της κυβέρνησης, ο Μάλικ Γκούλι Σαχ, ανακοίνωσε ότι δύο από τους άνδρες του σκοτώθηκαν από ενόπλους στην περιοχή Χάιμπερ.

"Τα τρία ελικόπτερά μας επιτέθηκαν σε διάφορες θέσεις της Λασκάρ-ι-Ισλάμ στις περιοχές Σανταπάλ και Ακαχέλ στην Κοιλάδα Τίρα (της περιοχής Χάιμπερ) αργά την Τετάρτη", ανέφερε ο Ουατζίντ Άλι, εκπρόσωπος της παραστρατιωτικής δύναμης Frontier Corps.

"Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, 28 τρομοκράτες, ανάμεσά τους κι ένας σημαντικός διοικητής, σκοτώθηκαν και περίπου μια ντουζίνα ακόμα τραυματίστηκαν.

Πέντε οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι αντάρτες καταστράφηκαν", υποστήριξε ο ίδιος.

Η Λασκάρ-ι-Ισλάμ θεωρείται μέρος των Ταλιμπάν. Ηγέτης της είναι ο Μανγκάλ Μπαγκ, που πιστεύεται πως ευθύνεται για επιθέσεις στις γραμμές ανεφοδιασμού του NATO και στις δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου