Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Διακοπή των συνομιλιών αποφάσισαν Χαμάς και Φατάχ

29 Απριλίου 2009

Προσωρινή διακοπή των συνομιλιών αποφάσισαν Χαμάς και Φατάχ για να μελετήσουν τις αιγυπτιακές προτάσεις.

Στελέχη των αντίπαλων παλαιστινιακών παρατάξεων Φάταχ και Χαμάς ανακοίνωσαν το βράδυ της Τρίτης ότι ο τέταρτος γύρος του διαλόγου με στόχο την συμφιλίωσή τους και τον ενδεχόμενο σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας στο Κάιρο διακόπηκε προσωρινά και πρόσθεσαν ότι συμφώνησαν να επαναλάβουν τις συνομιλίες το διήμερο της 16ης και της 17ης Μαΐου.

Οι συνομιλίες, την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη, επικεντρώθηκαν στην επανασύσταση των σωμάτων ασφαλείας, τον μετασχηματισμό της ΟΑΠ και το σύστημα για την διεξαγωγή νέων εκλογών στα παλαιστινιακά εδάφη.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Maan μετέδωσε ότι ο Μαχμούντ αλ Ζάχαρ, ο διαπραγματευτής της Χαμάς, δήλωσε πως η αναβολή των συνομιλιών αποφασίστηκε «ώστε να μπορέσουν οι δύο πλευρές να συσκεφθούν με τις ηγεσίες τους όσον αφορά τις νέες Αιγυπτιακές ιδέες και προτάσεις».

Η Αίγυπτος διαμεσολαβεί ανάμεσα στις αντίπαλες παρατάξεις σε μια προσπάθεια να υπάρξουν συμβιβασμοί σε κεφαλαιώδη ζητήματα πριν σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας προκειμένου να τερματιστεί το ρήγμα που έχει ανακύψει ανάμεσα στη Γάζα και την Δυτική Όχθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου