Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Συμφωνία με Αλβανία για θαλάσσιες ζώνες - υφαλοκρηπίδα

Τη βούληση της Ελλάδας για ανάπτυξη και περαιτέρω προώθηση των διμερών οικονομικών σχέσεων και των επενδύσεων στην Αλβανία εξέφρασε ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον Αλβανό ομόλογό του στα Τίρανα.

Ο κ. Κώστας Καραμανλής έκανε λόγο μεταξύ άλλων για σημαντική και ποιοτική πρόοδο στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και τόνισε: «Πολλά περισσότερα μπορούν, βεβαίως, να επιτευχθούν στις διμερείς μας σχέσεις, με το ίδιο πολύ εποικοδομητικό πνεύμα που μας επέτρεψε να ολοκληρώσουμε και να υπογράψουμε σήμερα στα Τίρανα την πολύ σημαντική Συμφωνία για τον Καθορισμό των θαλασσίων ζωνών και της υφαλοκρηπίδας Ελλάδας και Αλβανίας».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη πως υπάρχουν νέες προοπτικές για διευρυμένη διμερή συνεργασία, συμπληρώνοντας πως σε αυτό το πνεύμα, η Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία αποτελεί έναν ισχυρό δεσμό ζωτικής σημασίας μεταξύ των δύο χωρών μας.

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ακόμη τη σημασία της παρουσίας των Αλβανών οικονομικών μεταναστών στην Ελλάδα, «οι οποίοι συνεισφέρουν σημαντικά στην ελληνική οικονομία και ενισχύουν ταυτόχρονα με τα εμβάσματά τους την αλβανική οικονομική ανάπτυξη».

Παράλληλα, επαναβεβαίωσε τη στήριξη της χώρας μας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου