Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Ο Carlos Santana στην Αθήνα!

Ένα ακόμη όνομα προστίθεται στο «θερμό» συναυλιακό μας καλοκαίρι: ο Κάρλος Σαντάνα θα δώσει συναυλία στις 8 Ιουλίου στην Αθήνα! Το ραντεβού του με τους Έλληνες φαν έκλεισε για το Ολυμπιακό Στάδιο, όπως ανακοινώθηκε και από το επίσημο σάιτ του, μαζί με άλλες ημερομηνίες της περιοδείας που θα τον κρατήσει ολόκληρο τον Ιούλιο στη Γηραιά Ήπειρο.

Ο Σαντάνα βγαίνει και πάλι στους δρόμους, σαράντα χρόνια μετά τη θρυλική εμφάνισή του στο Γούντστοκ και μόλις μερικά χρόνια μετά τη σαρωτική επιστροφή του στη δισκογραφία με το «Supernatural» άλμπουμ του (με τα πολλά βραβεία Γκράμι και τις εντυπωσιακές πωλήσεις).

Ηλεκτρισμός, η κιθάρα του και μια αλυσίδα τραγουδιών που ενώνουν το παρελθόν του ροκ με τη σημερινή εποχή παραμένουν τα βασικά υλικά του καλλιτέχνη που μετέφρασε τις λάτιν καταβολές του στις δεκαετίες του ΄60 και του ΄70 σε ένα καινούργιο είδος ροκ. Το οποίο αποδείχτηκε μέσα στα χρόνια ανθεκτικό και πολύ δημοφιλές, ενώ δίκαια εξασφάλισε στον Μεξικάνο μουσικό θέση ανάμεσα στην ελίτ της ροκ κιθάρας.

Όλα αυτά τα χρόνια, ο Σαντάνα έχει και τις πνευματικές ανησυχίες του, αναζητώντας μέσα από την τέχνη και την έμπνευση να κάνει την υπέρβασή του.

Έτσι, κι ενώ οι δίσκοι του πουλάνε συνεχώς και μια καινούργια γενιά τον συναντά στο Ίντερνετ- και την κιθάρα του στα ring tones- ο ίδιος συνεχίζει και το κοινωνικό του έργο. Χωρίς να ξεχνά την Τιχουάνα όπου μεγάλωσε, ενδιαφέρεται του για όλο τον κόσμο. Το 2003 μάλιστα έδωσε όλα τα έσοδα από την αμερικάνικη περιοδεία του στον αγώνα κατά του ΑΙDS στην Αφρική, ενώ στηρίζει πολλές άλλες δραστηριότητες και οργανώσεις. Τo «Οye Como Va» του Τίτο Πουέντε, το «Βlack Μagic Woman» του Πίτερ Γκριν (που πρωτοείπαν οι Fleetwood Μac) έγιναν με τον Σαντάνα μεγάλες επιτυχίες, χάρη στο στυλ του, με τους τζαζ αυτοσχεδιασμούς και το μείγμα των λάτιν ήχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου