Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Περού: Πολιτικό άσυλο στον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας

Πολιτικό άσυλο στον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Μανουέλ Ροσάλες, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά, αποφάσισε να παραχωρήσει η κυβέρνηση του Περού, ανακοίνωσε ο υοπυργός Εξωτερικών της χώρας, Χοσέ Γκαρσία Μπελάουντε.

«Το Περού, πιστό στην ιστορική παράδοσή του και στη δέσμευσή του απέναντι στο διεθνές δίκαιο αποφάσισε να παραχωρήσει πολιτικό άσυλο» στον Ροσάλες, είπε ο Μπελάουντε μιλώντας την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου.

«Ελπίζω ότι η απόφαση αυτή δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις του Περού με τη Βενεζουέλα» σχολίασε στη συνέχεια, στη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από το Κογκρέσο. «Πρόκειται για παραχώρηση ασύλου για ανθρωπιστικούς λόγους. Δεν είναι η πρώτη και δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουν οι σχέσεις δύο αδελφών χωρών, δύο λαών και δύο φιλικών κυβερνήσεων», πρόσθεσε.

Ωστόσο, αντιδρώντας στην απόφαση αυτή το Καράκας αποφάσισε με τη σειρά του να ανακαλέσει τον πρεσβευτή του στο Περού για διαβουλεύσεις.

Ο Ροσάλες, που ήταν αντίπαλος του Ούγκο Τσάβες στις προεδρικές εκλογές του 2006, κατηγορείται στη Βενεζουέλα για παράνομο πλουτισμό κατά τη διάρκεια της θητείας του ως επαρχιακός κυβερνήτης, το διάστημα 2002-2004. Στις αρχές Απριλίου κατέφυγε στο Περού, αφού κατήγγειλε ότι η δίωξή του είναι πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου