Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στο Κάιρο

Ισχυρότατη έκρηξη έγινε σε στρατόπεδο και αποθήκη πυρομαχικών, κοντά στην αιγυπτιακή πόλη Ισμαϊλία, ανατολικά του Καΐρου, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Αλ Αραμπίγια, που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό το μέγεθος των καταστροφών, ούτε έχει διευκρινιστεί εάν υπάρχουν θύματα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μεταδίδει ότι "υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες και πιθανώς νεκρούς" από την έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως η έκρηξη προκλήθηκε από "τρομοκρατική ενέργεια".

Μία πηγή στο Κάιρο ανέφερε στο Ρόιτερ ότι υπάρχουν ορισμένοι τραυματίες, αλλά κανένας νεκρός. Άλλη πηγή κάνει λόγο για αρκετούς νεκρούς. Αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση για τέτοιο περιστατικό.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Ρόιτερ ότι η έκρηξη έγινε στο στρατόπεδο "Αμπού Σουλτάν", περίπου 20 χιλιόμετρα από την Ισμαϊλία, που βρίσκεται στο Κανάλι του Σουέζ. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι θωρακισμένα οχήματα έχουν αποκλείσει τους δρόμους που οδηγούν στην περιοχή.

Ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας πρόσθεσε ότι η πρώτη έκρηξη ακούστηκε σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων και ακολούθησε μία σειρά εκρήξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου