Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Παπαθανασίου: Σήμα για σαρωτικές μεταρρυθμίσεις

Επικοινωνιακές «κορώνες» περί σαρωτικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων επιστρατεύει λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές η κυβέρνηση, ζητώντας μάλιστα τη συναίνεση κομμάτων, επιχειρήσεων φορέων και πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιάννης Παπαθανασίου μιλώντας χθες το βράδυ στη γενική συνέλευση της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων υποστήριξε πως «μέσα στα επόμενα δύο χρόνια οφείλουμε να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν τις δύο προηγούμενες δεκαετίας».

Πάντως για ακόμη μία φορά ο υπουργός δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα διαρθρωτικά μέτρα τα οποία θα συμπεριληφθούν στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Αρκέστηκε να πει ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές θα πρέπει να επεκταθούν στο κράτος , την αγορά , την παιδεία , τις επιχειρήσεις.

Ο κ. Παπαθανασίου ζήτησε να δείξουν όλοι «αίσθημα ευθύνης και συναίνεσης», οι επιχειρήσεις, οι κοινωνικοί φορείς η επιστημονική κοινότητα και οι εργαζόμενοι.

Όμως στη συνέχεια εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στην Αξιωματική Αντιπολίτευση υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη σε εκείνους που καταστροφολογούν για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα σε βάρος του εθνικού συμφέροντος».

Εξάλλου ο υπουργός Οικονομίας επανέλαβε ότι τον Ιούνιο θα υπάρχει μία ποιο ξεκάθαρη εικόνα για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που εφαρμόζονται , θα γίνει αποτίμηση και «εφόσον κριθεί απαραίτητο θα γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου