Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Χαμάς: Διάψευση για συνεργασία με τη Φατάχ σε θέματα ασφαλείας

Διέψευσε σήμερα η Χαμάς ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Φατάχ για τον σχηματισμό κοινής δύναμης ασφαλείας στη Γάζα, τονίζοντας πως δεν αποδέχεται έναν τέτοιο διακανονισμό εκτός εάν περιλαμβάνει και τη Δυτική Οχθη.

«Αυτό είναι απαράδεκτο. Ο κατάλληλος τρόπος για να αντιμετωπιστεί το θέμα της ασφάλειας περνά από την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών ασφαλείας στη Γάζα και στην Δυτική Οχθη σε επαγγελματική και εθνική βάση, μακριά από κάθε συνεργασία με την ισραηλινή» κατοχή, τόνισε ανώτατος αξιωματούχος της Χαμάς, ο Σάλαχ Αλ-Μπαρνταουίλ.

Η Χαμάς, που ελέγχει την Λωρίδα της Γάζας, κατηγορεί τις υπηρεσίες ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής για συνεργασία με το Ισραήλ εναντίον της «αντίστασης», δηλαδή των ενόπλων παλαιστινιακών οργανώσεων.

Ανώτατος εκπρόσωπος της Φατάχ, ο Ναμπίλ Σαάθ, όπως μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο Mena, ανακοίνωσε χθες πως η παράταξή του συμφώνησε με την Χαμάς στη συγκρότηση κοινής δύναμης ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία θα ασκεί καθήκοντα μέχρι τις προσεχείς εκλογές, τον Ιανουάριο του 2010.

Η σύνθεση της δύναμης αυτής και τα ακριβή καθήκοντά της δεν έχουν ακόμα καθοριστεί, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε στο περιθώριο του διαλόγου για παλαιστινιακή συμφιλίωση, ειδικά ανάμεσα στις δύο παρατάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου