Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Πακιστάν: Χίλιοι Ταλιμπάν νεκροί

Τουλάχιστον χίλιοι ένοπλοι Ταλιμπάν σκοτώθηκαν στη μεγάλης κλίμακας επιχείρηση του πακιστανικού στρατού τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στις βορειο-δυτικές περιοχές της χώρας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Ρεχμάν Μαλίκ.

«Τουλάχιστον χίλιοι μαχητές, μεταξύ των οποίων δύο διοικητές, σκοτώθηκαν και οι βάσεις τους και τα κέντρα εκπαίδευσης καταστράφηκαν», είπε ο Πακιστανός αξιωματούχος σε συνέντευξη Τύπου στο Μαρντάν, κοντά στην περιοχή των πολεμικών επιχειρήσεων.

Ο Μαλίκ πρόσθεσε ότι η επιχείρηση του στρατού θα συνεχισθεί μέχρι να εκδιωχθεί και ο τελευταίος μαχητής και ότι ο εχθρός θα εξουδετερωθεί, «ό,τι και αν στοιχίσει αυτό».

Παράλληλα κάλεσε τους αμάχους που έχουν αποκλεισθεί στο Σουάτ να φύγουν από την περιοχή των μαχών όταν βρουν την ευκαιρία και την παγκόσμια κοινότητα να ανταποκριθεί «μαζικά» στην ανάγκη αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Σύμφωνα με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες UNHCR οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην άλλοτε τουριστική αυτή κοιλάδα που απέχει 130 χιλιόμετρα βορειο-δυτικά του Ισλαμαμπάντ, έχει αναγκάσει τουλάχιστον 1,17 εκατομμύριο ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου