Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Αυστραλία: Μαζικός εμβολιασμός για τη γρίπη

Σε μαζικό εμβολιασμό των ασθενών από τη νέα γρίπη Α προχωρούν οι Αρχές της Βικτόρια στην Αυστραλία, η οποίο έχει πληγεί περισσότερο από τον ιό, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων της ασθένειας στη χώρα σχεδόν διπλασιάστηκε, φθάνοντας τα 60.

Οι Αρχές στη Βικτόρια, όπου έχει επιβεβαιωθεί ότι 32 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό H1N1, ανακοίνωσαν ότι θα ανοίξουν ειδικές κλινικές για την αντιμετώπιση της ασθένειας, προκειμένου να ανακουφιστούν τα νοσοκομεία και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα ο ιός, και θα δίνονται αντιιικά σε όποιον παρουσιάζει τα συμπτώματα της λεγόμενης γρίπης των χοίρων.

Ωστόσο, η υπουργός Υγείας της Αυστραλίας Νίκολα Ρόξον δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να εισηγηθεί περιορισμό των μετακινήσεων στη χώρα, μετά την κριτική που δέχθηκαν οι αρχές στη Νέα Νότια Ουαλία για το γεγονός ότι δεν έθεσαν σε καραντίνα εκατοντάδες άτομα που αποβιβάστηκαν από κρουαζιερόπλοιο, στο οποίο εντοπίστηκαν φορείς του ιού.

Στο μεταξύ, στη Σιγκαπούρη, η κυβέρνηση της πόλης-κράτους ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης. Πρόκειται για μια γυναίκα 22 ετών, η οποία έχει τεθεί σε καραντίνα σε νοσοκομείο.

Το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Channel NewsAsia ανέφερε ότι η ασθενής, υπήκοος Σιγκαπούρης, έφθασε στη χώρα από τη Νέα Υόρκη την 26η Μαΐου με πτήση της Singapore Airlines.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε την Τρίτη ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού H1N1 σε διεθνές επίπεδο φθάνει σχεδόν τα 13.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου