Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Πρώτη νίκη προσδοκά η Δράση Αποφασίζει το ΣτΕ για προβολή από τα ΜΜΕ

Να μετατρέψει σε πλεονέκτημα τον αποκλεισμό της από τη ραδιοτηλεοπτική προβολή επιχειρεί η νεοσύστατη Δράση, στην αντίστροφη μέτρηση προς τις ευρωεκλογές. Με μπροστάρη τον Στ. Μάνο, η Δράση προέβη σε μία σειρά κινήσεις που στοχεύουν καταρχήν στην ακύρωση της κυβερνητικής απόφασης για τον ραδιοτηλεοπτικό χρόνο των κομμάτων και σε δεύτερο επίπεδο στην αντίδραση της κοινής γνώμης για τον τρόπο με τον οποίον αντιλαμβάνονται την έννοια της δημοκρατίας τα κόμματα εξουσίας. Τα στελέχη της απευθύνθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο εισηγητής του οποίου τάχθηκε υπέρ των θέσεων του κόμματος, ταυτοχρόνως κατήγγειλαν το ζήτημα στην Ε.Ε., ενώ στη συνέχεια ενημέρωσαν διά ζώσης και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Καρ. Παπούλια. Στην πρώτη σελίδα της ιστοσελίδας τους, δε, καλούν τους πολίτες να καταδικάσουν «αυτόν τον εξωφρενικό νόμο καταψηφίζοντας τα δύο μεγάλα κόμματα και στηρίζοντας τη δημιουργική αντίδραση στο παράλογο».

Ο κ. Μάνος και οι συνεργάτες του αισιοδοξούν ότι το ΣτΕ θα τους δικαιώσει και μιλούν ήδη για μια νίκη, που αν επιβεβαιωθεί, θα έχει διττή αξία, αφού και τους όρους του παιχνιδιού θα διαφοροποιήσει και, το πιο σοβαρό, θα αποδείξει ότι και ένα μικρό κόμμα μπορεί να πετύχει μια μεγάλη νίκη.

Ενα δεύτερο πεδίο στο οποίο επενδύει η Δράση για να αυξήσει την επιρροή της στο εκλογικό σώμα είναι αυτό του περιβάλλοντος, το οποίο διεκδικούν δυναμικά, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, οι Οικολόγοι-Πράσινοι. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μάνος υπενθυμίζει σε καθημερινή βάση πρωτοβουλίες και θέσεις που έχει πάρει διαχρονικά για ζητήματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και τις πρωτοβουλίες και δράσεις που θα πρέπει να αναληφθούν, ενώ παρεμβαίνει δυναμικά όποτε ένα συναφές θέμα έρχεται στην επικαιρότητα, όπως συνέβη πρόσφατα με τα φωτοβολταϊκά.

Στο διάστημα που απομένει έως την 7η Ιουνίου, η Δράση θα ρίξει το βάρος στο Λεκανοπέδιο Αττικής, από το οποίο εκτιμά ότι μπορεί να αντλήσει το σημαντικότερο μέρος των δυνάμεών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου