Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

ΓΡΙΠΗ Α Και η Τουρκία στις χώρες με κρούσματα

ΤΡΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΧΩΡΕΣ η Τουρκία, η Ινδία και η Χιλή - προστέθηκαν το Σαββατοκύριακο στον κατάλογο των κρατών που έχουν πληγεί από τη γρίπη Α, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις 39 και τον αριθμό των κρουσμάτων παγκοσμίως στα 8.480. Στην Τουρκία θερμικές κάμερες στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης εντόπισαν υψηλό πυρετό σε έναν 26χρονο Αμερικανοϊρακινό που ταξίδευε με την οικογένειά του από τις ΗΠΑ προς το Ιράκ, έχοντας κάνει έναν πρώτο σταθμό στο Άμστερνταμ.

Όπως διαπιστώθηκε, ο ίδιος και η μητέρα του έχουν μολυνθεί από τη γρίπη των χοίρων. Οι αρχές έχουν θέσει υπό παρακολούθηση και τους 163 επιβαίνοντες του αεροσκάφους της ΚLΜ.

Στη Γενεύη
Η επιδημία της γρίπης αναμένεται να κυριαρχήσει στην ετήσια διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που πραγματοποιείται από σήμερα και για πέντε ημέρες στη Γενεύη. Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του ΠΟΥ, οι ειδικοί παρακολουθούν στενά την εξάπλωση της γρίπης σε τρεις χώρες:

την Ισπανία, που έχει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων (103) στην Ευρώπη, τη Βρετανία που ακολουθεί με 101 κρούσματα (μόνο χθες ανακοίνωσε 14 νέα κρούσματα και στις 11 περιπτώσεις η μετάδοση έγινε εντός της χώρας, χωρίς να έχει προηγηθεί ταξίδι στο Μεξικό ή τις ΗΠΑ) και την Ιαπωνία, η οποία ανέφερε χθες 70 νέα κρούσματα, πολλά από αυτά σε μαθητές λυκείου που δεν είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό. Όπως δήλωσε ο Γκρέγκορι Χαρτλ, εκπρόσωπος του ΠΟΥ, οι ρυθμοί μετάδοσης της γρίπης εντός των χωρών θα καθορίσουν κατά πόσο θα αυξηθεί το επίπεδο του παγκόσμιου συναγερμού από το 5 στο 6, που υποδηλώνει πανδημία σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου