Κυριακή 24 Μαΐου 2009

«Οχι άλλες παραχωρήσεις στο Ισραήλ»

Ο Μπασάρ Aσαντ διατύπωσε έντονες αμφιβολίες για μία επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στη Μέση Ανατολή με τη σημερινή «ακραία» ισραηλινή κυβέρνηση, αλλά δεν έφτασε μέχρι του να αποκλείσει μια επανάληψη των συνομιλιών.

«Η ως τώρα αποτυχία της ειρηνευτικής διαδικασίας έχει δείξει σαφώς ότι το Ισραήλ είναι το εμπόδιο ... Πώς μπορεί ένα κράτος που έχει θεμελιωθεί στην παράνομη κατοχή και συνεχίζει να δολοφονεί τους αρχικούς κατοίκους να εργαστεί για την ειρήνη; ... Πώς μπορεί μια χώρα που έχει επιλέξει την πιο ακραία κυβέρνηση στην ιστορία της να είναι ένας εταίρος για την ειρήνη;» αναρρωτήθηκε ο Σύρος Πρόεδρος.

«Εμείς τα αραβικά έθνη και ιδιαίτερα η Συρία δεν θα αλλάξουμε την άποψή μας για την ειρήνη ως στρατηγικό στόχο, περιλαμβανομένης της πλήρους επιστροφής των κατεχομένων εδαφών», υπογράμμισε ο Ασαντ, που μίλησε στην συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμου Ισλαμικής Διάσκεψης.

Ο Ασαντ κάλεσε τον 57μελή ΟΙΔ να μην κάνει παραχωρήσεις στο Ισραήλ, αναφερόμενος εμμέσως στην αναμενόμενη προώθηση ειρηνευτικού σχεδίου του Μπαράκ Ομπάμα για τη Μέση Ανατολή.

«Το Ισραήλ δεν πρέπει να ανταμειφθεί για τα εγκλήματά του. Οποιαδήποτε πρόοδος στις σχέσεις, αν υπάρξει, πρέπει να συνδέεται με την δέσμευση του Ισραήλ σε μια δίκαιη και συνολική ειρήνη, την αποκατάσταση των νομίμων δικαιωμάτων και την αποχώρηση από τα εδάφη που κατέλαβε», σημείωσε ο Ασαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου