Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Εγκρίθηκε η υποψηφιότητα του Αχμαντινετζάντ

Εγκρίθηκε η υποψηφιότητα του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ από το Συμβούλιο των Φρουρών του Συντάγματος και τριών ακόμη υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές της 12ης Ιουνίου.

Ο Μιρ Χουσεΐν Μουσαβί, πρώην πρωθυπουργός, είναι συντηρητικός που υποστηρίζεται από μεταρρυθμιστές. Ο Μεχντί Καρουμπί είναι μεταρρυθμιστής που έχει διατελέσει πρόεδρος του κοινοβουλίου. Ο Μοσχέν Ρεζάι, συντηρητικός, ήταν αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης.

Το Συμβούλιο των Φρουρών, αρμόδιο για την εποπτεία των εκλογών, εξέτασε 475 υποψηφιότητες που είχαν κατατεθεί έως τις 9 Μαΐου, αλλά δεν ενέκρινε ούτε μια από τις 42 υποψηφιότητες που είχαν καταθέσει γυναίκες. Η προεκλογική εκστρατεία θα ξεκινήσει την Παρασκευή.

Επιτυχής εκτόξευση πυραύλου

Επιτυχώς εκτόξευσε το Ιράν πύραυλο εδάφους-εδάφους με ακτίνα δράσης περίπου 2.000 χλμ, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

"Ο πύραυλος Σετζίλ 2, προηγμένης τεχνολογίας, εκτοξεύθηκε σήμερα και έπληξε με ακρίβεια το στόχο του", δήλωσε ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στη διάρκεια επίσκεψής του στην επαρχία Σεμνάν του βορείου Ιράν, όπου σύμφωνα με το IRNA πραγματοποιήθηκε η δοκιμή του πυραύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου