Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Επίσκεψη αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στα Σκόπια

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζέιμς Στάινμπεργκ, θα έχει σήμερα στα Σκόπια συναντήσεις με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον πρωθυπουργό, Νίκολα Γκρούεφσκι, καθώς και με αρχηγούς κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η συνάντηση με τον κ. Γκρούεφσκι θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 ώρα Ελλάδας και μετά από αυτήν προβλέπονται δηλώσεις στον Τύπο.

Όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια, στις συναντήσεις αυτές του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, θα εξεταστούν θέματα διμερούς συνεργασίας, περιφερειακής σταθερότητας, καθώς η πορεία ενσωμάτωσης της ΕΕ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ο κ. Στάινμπεργκ μεταβαίνει στα Σκόπια από την Αθήνα, όπου χθες συναντήθηκε με την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.

Νωρίτερα, σήμερα, στα Σκόπια θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της ηγεσίας της ΠΓΔΜ στην οποία θα εξεταστεί η πορεία της διαπραγματευτικής διαδικασίας αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας.

Στη σύσκεψη αυτή θα μετέχουν ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο πρωθυπουργός, Νίκολα Γκρούεφσκι, ο υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι και ο εκπρόσωπος της χώρας στις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας και πρεσβευτής της ΠΓΔΜ στις ΗΠΑ, Ζόραν Γιόλεφσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου