Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Στο Κόσοβο την Πέμπτη ο Αμερικανός αντιπρόεδρος

Μεγάλη υποδοχή ετοιμάζει η Πρίστινα στον αντιπρόεδρο της αμερικανικής κυβέρνησης, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αναμένεται την Πέμπτη στο Κόσοβο.

«Θα οργανώσουμε ένα εκπληκτικό καλωσόρισμα των κατοίκων της Πρίστινα προς τιμήν του Αμερικανού αντιπροέδρου, ο οποίος είναι φίλος του λαού μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, κ. Χασίμ Θάτσι, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Β92 του Βελιγραδίου.

Σε δηλώσεις του από το Ουρόσεβατς, ο κ. Θάτσι υπενθύμισε πως ο κ. Μπάιντεν «υποστηρίζει το Κόσοβο τα τελευταία 20 χρόνια».

Όπως είπε, ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης «γνωρίζει το ζήτημα του αγώνα για την ανεξαρτησία μας, την πορεία της δημοκρατικής μετάβασης και της ανεξαρτησίας του Κοσόβου και τώρα, των διαδικασιών ένταξης του Κοσόβου στην Ε.Ε. και το Κόσοβο. Είναι φίλος και υποστηρικτής του Κοσόβου και θα τον καλωσορίσουμε όπως του αξίζει».

Ο κ. Μπάιντεν θα επισκεφθεί την Πρίστινα, μετά το Βελιγράδι, ενώ θα επισκεφθεί και τους Αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούν στη βάση Μπόντστιλ, κοντά στο Ουρόσεβατς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου